Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τι αλλάζει στην ανάληψη δημοσίων έργων
[Η Καθημερινή]: Τι αλλάζει στην ανάληψη δημοσίων έργων

[Η Καθημερινή]: Τι αλλάζει στην ανάληψη δημοσίων έργων

Τον δρόμο για την ανάθεση έργων του Δημοσίου σε κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στη διαδικασία διευθέτησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο της έρευνας για το «καρτέλ» των εργολάβων, ανοίγει πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξέτασης της σύμβασης για το έργο της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού έργου Κιάτο – Ροδοδάφνη, με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ και ανάδοχο την «Ακτωρ», τα μέλη της σχετικής επιτροπής έκριναν ότι είναι απαραίτητη η συμπληρωματική κατάθεση των μέτρων αυτοκάθαρσης, προκειμένου αυτά να αξιολογηθούν από την ΕΡΓΟΣΕ.

Οπως σημειώνουν στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνώρισε την ασάφεια της υφιστάμενης διαδικασίας υποβολής προσφορών σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων και συγκεκριμένα το κατά πόσον θα πρέπει ή όχι να δηλώνεται στο σχετικό έντυπο ότι η εταιρεία έχει συμμετάσχει ή όχι σε πρακτικές στρέβλωσης του ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου, ζητούνται πρόσθετες διευκρινίσεις από την ανάδοχο εταιρεία. Ουσιαστικά, τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η παραπάνω διαδικασία δεν συνιστά λόγο αποκλεισμού από τη συνέχεια του διαγωνισμού.

Κατόπιν, εφόσον αυτά τα μέτρα κριθούν επαρκή και γίνουν αποδεκτά και από την τριμελή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών (με συμμετοχή και εκπροσώπων από το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Δικαιοσύνης), θα είναι εφικτή η υπογραφή της σύμβασης, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ο κίνδυνος νέων προσφυγών και «παγώματος» της υπογραφής της σύμβασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!