Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Αλαλούμ» με τους διορισμούς
[Η Καθημερινή]: «Αλαλούμ» με τους διορισμούς

[Η Καθημερινή]: «Αλαλούμ» με τους διορισμούς

Ανθρακας! Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή, πρώτη, συνάντηση των προεδρείων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα των διορισμών. Βεβαίως, άλλη εικόνα δηλώνεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και άλλη προβάλλεται στις ανακοινώσεις, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού χειρισμού του θέματος. Με επικοινωνιακούς όρους θα πρέπει να ερμηνευθεί και το αίτημα του κ. Γαβρόγλου για εξαντλητικό διάλογο!

Ειδικότερα, σε μία χώρα με γενική ανεργία στο 24% και μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια, το βασικό ερώτημα των συνδικαλιστών αφορούσε τον χρόνο και τον αριθμό των διορισμών. Πόσο μάλλον που υπάρχει αίτημα προς τους θεσμούς, από τον τέως υπουργό Νίκο Φίλη, για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας. Οπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου από την ΟΛΜΕ, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι «ναι μεν υπάρχει ως αίτημα προς τους θεσμούς, αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι «για τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι για πρώτη φορά τέθηκε γραπτώς και έγινε αποδεκτή η ανάγκη διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών».

Στενοί συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν στην «Κ» ότι «για πρώτη φορά αποτυπώθηκε γραπτώς σε κείμενο κοινής αποδοχής με τους θεσμούς για τον τριετή προγραμματισμό στην εκπαίδευση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!