Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αλ. Τσίπρας: Ωρα γενναίων αποφάσεων
[Η Καθημερινή]: Αλ. Τσίπρας: Ωρα γενναίων αποφάσεων

[Η Καθημερινή]: Αλ. Τσίπρας: Ωρα γενναίων αποφάσεων

Μία εβδομάδα εντατικών διαπραγματεύσεων και επαφών σε όλα τα επίπεδα προαναγγέλλουν κυβερνητικά στελέχη, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει ότι η 5η Δεκεμβρίου, η επόμενη Δευτέρα δηλαδή, παραμένει η ημερομηνία μέχρι την οποία υπάρχει περιθώριο για να προκύψουν εκείνες οι συγκλίσεις στη διαπραγμάτευση που θα επιτρέψουν την πολιτική συμφωνία.

Η ορολογία «κλείσιμο της αξιολόγησης» δεν υπάρχει πλέον στο λεξιλόγιο του πρωθυπουργικού επιτελείου και των κυβερνητικών στελεχών, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να κλείσει και τεχνικά η αξιολόγηση μέχρι τη Δευτέρα, δηλαδή να έχουν νομοθετηθεί όλα όσα θα συμφωνηθούν. Το κρίσιμο, ωστόσο, παραμένει να υπάρξει συμφωνία, και εκεί η κυβέρνηση «δείχνει» προς την πλευρά του ΔΝΤ, με υψηλόβαθμα στελέχη να υπονοούν ότι χωρίς τις απαιτήσεις του Ταμείου η αξιολόγηση ήδη θα είχε κλείσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν και τη συμφωνία των Ευρωπαίων σε αυτό.

Χθες, ο κ. Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε διαδοχικά με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Και στις δύο συναντήσεις επαναβεβαιώθηκε ο οδικός χάρτης που έχει τεθεί και περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ανακοίνωση βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, την έναρξη συζητήσεων για τα μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι κοντά και ότι έχουν μείνει λίγα μόνο ζητήματα να καλυφθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!