Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. συμφωνεί με τις περικοπές
[Η Καθημερινή]: Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. συμφωνεί με τις περικοπές

[Η Καθημερινή]: Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. συμφωνεί με τις περικοπές

Σε πιο ήπιους τόνους αυτή τη φορά κινήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, σημειώνοντας εκ νέου πως δεν ήταν δική του επιλογή να εξελιχθεί η συζήτηση της Τετάρτης μέσα σε τέτοιο κλίμα πόλωσης. Πηγαίνοντας στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του αποκλειστικά στο πολιτικό πεδίο, κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως συμφωνεί με τις περικοπές και «νιώθει αμήχανα» από την παροχή της 13ης σύνταξης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως είναι μέρος της ελίτ, αλλά το πρόγραμμά του είναι αμιγώς ταξικό «υπέρ των ελίτ».

Στο πρώτο, πάντως, σκέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός επανήλθε στο θέμα του πατέρα του, στρεφόμενος κατά του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννη. Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε παρουσιάσει νωρίτερα σε μια τηλεοπτική εκπομπή μία φωτογραφία όπου απεικόνιζε υπουργό της χούντας, υποστηρίζοντας πως είναι ο πατέρας του κ. Τσίπρα. Ο ευρωβουλευτής ζήτησε κατόπιν συγγνώμη για το λάθος.

Κατά τα λοιπά, οι τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για τη στρατηγική του κ. Τσίπρα. Και τούτο, καθώς στην πολιτική σημασία δεν έχει μόνο τι λες, αλλά και τι παραλείπεις. Τρία βασικά σημεία που πρωταγωνίστησαν το προηγούμενο διάστημα στην κυβερνητική ατζέντα, λάμπουν πλέον διά της απουσίας τους από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις τόσο του Μαξίμου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος της απουσίας σκιαγραφεί στρατηγικές, αγωνίες και στοχεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!