Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οι ακραίες πυρκαγιές απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση
[Η Καθημερινή]: Οι ακραίες πυρκαγιές απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση

[Η Καθημερινή]: Οι ακραίες πυρκαγιές απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση

«Η φωτιά θα σε “χτυπήσει” πάντα στα αδύνατά σου σημεία. Γι’ αυτό είναι καλό να τα γνωρίζεις». Ο Αλμπερτ Σιμεόνι, επικεφαλής της σχολής Μηχανικών Πυροπροστασίας στο Πολυτεχνείο Worcester στη Μασαχουσέτη, εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, όπως αυτές που έπληξαν την Καλιφόρνια, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, θα πολλαπλασιαστούν. Η προσέγγισή μας πρέπει να αλλάξει, επισημαίνει, υποστηρίζοντας ότι τα συμβατικά μέσα πυρόσβεσης θα αποδεικνύονται ολοένα και πιο αναποτελεσματικά.

Ο Αλμπερτ Σιμεόνι ήταν επικεφαλής ομάδας Ελλήνων, Αμερικανών και Πορτογάλων επιστημόνων, που βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (με τη βοήθεια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής) για να συζητήσουν με Ελληνες ειδικούς και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής τις νέες προκλήσεις των δασικών πυρκαγιών. Η ιδέα για τη συνεργασία αυτή ξεκίνησε από τους Ελληνες και Ελληνοαμερικανούς σπουδαστές της σχολής. «Το Πολυτεχνείο του Worcester είναι ένα από τα λίγα στις ΗΠΑ που προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές στην πυροπροστασία. Πολλοί από τους φοιτητές μας είναι Ελληνες ή ελληνικής καταγωγής και μας προέτρεψαν να μοιραστούμε τη γνώση μας με τους Ελληνες ειδικούς», λέει ο κ. Σιμεόνι.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 29 αξιωματικοί της πυροσβεστικής. «Σε όλο τον πλανήτη καταγράφουμε αύξηση των “ακραίων” πυρκαγιών, που οφείλονται σε ειδικές καιρικές συνθήκες και στην κλιματική αλλαγή. Αυτό αποτελεί πλέον και το αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας σε όλο τον πλανήτη, πώς να διαχειριστείς καλύτερα αυτές τις καταστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!