Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ακόμη ανοιχτές πύλες σταθμών του ηλεκτρικού
[Η Καθημερινή]: Ακόμη ανοιχτές πύλες σταθμών του ηλεκτρικού

[Η Καθημερινή]: Ακόμη ανοιχτές πύλες σταθμών του ηλεκτρικού

Συνεχίζονται τα προβλήματα στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καθώς το χρονοδιάγραμμα έχει για πολλοστή φορά εκτροχιαστεί. Οι πιο πρόσφατες εξαγγελίες ήθελαν το κλείσιμο των πυλών στο σύνολο των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο, σήμερα, τέλη του μήνα, πολλοί σταθμοί του ηλεκτρικού παραμένουν εκτεθειμένοι στους λαθρεπιβάτες. Η εικόνα βέβαια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό είναι διαφορετική, καθώς έχουν κλείσει οι πύλες στο σύνολο των σταθμών, με εξαίρεση εκείνους του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Μέχρι και χθες κλειστοί ήταν οι σταθμοί της γραμμής 1 (ηλεκτρικός) Ταύρος, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Αγιος Νικόλαος, Ανω Πατήσια, Μαρούσι, ΚΑΤ, Κηφισιά, Ηράκλειο, Φάληρο, Αττική και Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σήμερα αναμένεται να κλείσουν οι πύλες στον σταθμό Θησείο και έτσι θα έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 14 από τους 24 σταθμούς του ηλεκτρικού.

Το κυριότερο εμπόδιο για το κλείσιμο των πυλών εισόδου-εξόδου στους σταθμούς του ηλεκτρικού αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Προσωπικό το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να εξυπηρετηθούν –και στο μετρό– οι επιβάτες εκεί όπου τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων δεν επαρκούν, είτε να εκδοθούν μειωμένα εισιτήρια (για μαθητές, φοιτητές, υπερήλικες κ.τ.λ.), που δεν εκδίδονται, παρά μόνο στα γκισέ (συχνά κλειστά). Ακόμη, λειτουργούν λίγα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, πολλά εμφανίζουν βλάβες και τίθενται εκτός λειτουργίας, ενώ δεν αποδέχονται χαρτονομίσματα για χαμηλής αξίας εισιτήρια. Οι ΣΤΑΣΥ έχουν ήδη αιτηθεί την πρόσληψη 40 ατόμων, διαδικασία η οποία θεωρητικώς έχει δρομολογηθεί, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!