Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αγώνες ορειβατικής ποδηλασίας στην Αγιάσο Λέσβου
[Η Καθημερινή]: Αγώνες ορειβατικής ποδηλασίας στην Αγιάσο Λέσβου

[Η Καθημερινή]: Αγώνες ορειβατικής ποδηλασίας στην Αγιάσο Λέσβου

Πάνω από 100 αθλητές – ποδηλάτες έχουν καταφτάσει στη Λέσβο για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στο πλαίσιο του 3rd Lesvos Enduro Mtb, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αγιάσο. Τα τελευταία δύο χρόνια, μόνο στη Λέσβο διοργανώθηκαν αγώνες Enduro Mtb. Κι αυτό φαίνεται να «επέβαλε» στη διοργανώτρια αρχή την επιλογή του νησιού ως ένα από τα πέντε μέρη της Ελλάδας όπου θα διεξαχθούν τέτοιοι αγώνες μέσα στο 2018. Οι υπόλοιποι θα γίνουν στην Οίτη Βοιωτίας, στο Πήλιο, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης και στο Βαλτετσίνικο Αρκαδίας.

Ο αριθμός των 100 αθλητών – επισκεπτών της Λέσβου μοιάζει μικρός, όμως για το ορεινό χωριό, το οποίο έχει «κλείσει» όλα τα καταλύματά του, είναι σημαντικός. Εξάλλου, σκοπός της τοπικής κοινότητας, και κυρίως του Πολιτιστικού Σωματείου-Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη» –σήμα κατατεθέν της Αγιάσου–, είναι ο θεσμός να αγκαλιαστεί και να συμπεριληφθεί στις ετήσιες εκδηλώσεις που αποτελούν πόλο έλξης, πλάι στη «Γιορτή του Κάστανου» που γίνεται κάθε Νοέμβριο.

Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλίες ιδιωτών και «ομπρέλα» τοπικούς φορείς, πολλοί Μυτιληνιοί προσπαθούν να αναδείξουν την ήπια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η Λέσβος (παρατήρηση πουλιών, περιπατητικές διαδρομές, ιαματικές πηγές). «Η επιμονή και το πείσμα των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδήλατο στη Λέσβο δικαιώνονται και με αυτό τον τρόπο προβάλλονται και αναγνωρίζονται τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας (έντονο ανάγλυφο, δασωμένα βουνά, πυκνό δίκτυο αγροτοδασικών δρόμων και μονοπατιών, θέσεις θέας) και προαναγγέλλει ένα λαμπρό μέλλον για την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο με όλα τα ευεργετικά παρεπόμενά της», λέει στην «Κ» ο γραμματέας του «Αναγνωστηρίου» Παναγιώτης Κουτσκουδής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!