Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Καθημερινή]: Η άγνοια, εχθρός της μάχης κατά του έιτζ
[Η Καθημερινή]: Η άγνοια, εχθρός της μάχης κατά του έιτζ

[Η Καθημερινή]: Η άγνοια, εχθρός της μάχης κατά του έιτζ

Ενας στους επτά φορείς του HIV στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν γνωρίζει ότι είναι φορέας του ιού, κάτι που δυσκολεύει σημαντικά τις παγκόσμιες προσπάθειες για εξάλειψη του έιτζ μέχρι το 2030, ανέφερε την Τρίτη ανώτατος εμπειρογνώμονας για θέματα υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (ECDC), περίπου 810.000 φορείς του ιού κατοικούν στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., στη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λίχτενσταϊν, εκ των οποίων οι 122.000 αγνοούν το ότι είναι φορείς του.

Επιπλέον, όπως ανέφερε έκθεση που δημοσιεύτηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εϊτζ την 1η Δεκεμβρίου, το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ της μόλυνσης και της διάγνωσης του ιού είναι τέσσερα χρόνια, με περισσότερους από τους μισούς φορείς να διαγιγνώσκονται κατά τα τελευταία στάδια της ασθένειας.

Σταθερές οι μολύνσεις

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ECDC, Αντρέα Αμόν, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ο ετήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων έχει παραμείνει σταθερός τα τελευταία δέκα χρόνια, παρά τη σημαντική αύξηση των διαφόρων προληπτικών μεθόδων.
Ενδεικτικά, περίπου 30.000 νέες διαγνώσεις του ιού αναφέρθηκαν την περασμένη χρονιά στην Ε.Ε., τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λίχτενσταϊν, ανέφερε μία κοινή δήλωση του ECDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!