Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Καθημερινή]: Η Αγγλία «βασίλισσα» κερδών στην Ευρώπη
[Η Καθημερινή]: Η Αγγλία «βασίλισσα» κερδών στην Ευρώπη

[Η Καθημερινή]: Η Αγγλία «βασίλισσα» κερδών στην Ευρώπη

Η Μπουντεσλίγκα ξεπέρασε το ισπανικό πρωτάθλημα σε έσοδα κατά την περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Deloitte για τα οικονομικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως και τα δύο υπολείπονται σημαντικά της Πρέμιερ Λιγκ. Η έρευνα που δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες ο οικονομικός οίκος έδειξε αύξηση των εσόδων των συλλόγων των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κατά 6% πέρυσι σε σχέση με τη σεζόν 2016-2017, φθάνοντας στα επίπεδα-ρεκόρ των 15,6 δισ. ευρώ. Συνολικά, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπολογίζεται ότι είχε πέρυσι αξία 28,4 δισ. ευρώ.

Το αγγλικό πρωτάθλημα διατήρησε με άνεση τα σκήπτρα του πλέον προσοδοφόρου, καταγράφοντας έσοδα 5,44 δισ. ευρώ πέρυσι, εκ των οποίων το 59%, ή 3,21 δισ. ευρώ, προήλθε από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα εντός και εκτός Βρετανίας. Το 27% (1,47 δισ. ευρώ) οφείλεται στις χορηγίες και στα εμπορικά δικαιώματα και το υπόλοιπο 14% (757 εκατ. ευρώ) αφορά έσοδα από εισιτήρια κ.λπ. από τις ημέρες των αγώνων.

Η έκθεση αποδίδει το υψηλό ποσό που αποκόμισαν οι αγγλικές ομάδες στη συμμετοχή πέντε συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ στο Τσάμπιονς Λιγκ την περυσινή χρονιά.

H Deloitte τονίζει μάλιστα ότι η νέα συμφωνία παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ στο Sky Sports, που θα ισχύσει από την περίοδο 2020-2021, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων των ομάδων κατά 20% σε σχέση με την τρέχουσα συμφωνία. Το νέο συμβόλαιο είναι πενταετές και αφορά μόνον τα δικαιώματα εντός Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!