Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αγκάθια στο δρόμο για τη δεύτερη αξιολόγηση – Πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών
[Η Καθημερινή]: Αγκάθια στο δρόμο για τη δεύτερη αξιολόγηση – Πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών

[Η Καθημερινή]: Αγκάθια στο δρόμο για τη δεύτερη αξιολόγηση – Πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών

Με λίγες ημέρες καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε υψηλό επίπεδο, ενώ σε αυτή τη φάση η αποστολή των θεσμών θα ολοκληρωθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Και αυτό επειδή στις αρχές Νοεμβρίου είναι η εβδομάδα των φθινοπωρινών διακοπών στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, η αξιολόγηση θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας, όπως προβλεπόταν. Αρχικά, θα γίνουν συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο και στη συνέχεια με τους επικεφαλής της τρόικας “λόγω της απαιτούμενης προετοιμασίας”. Ετσι, από αύριο ξεκινούν οι επαφές σε τεχνικό επίπεδο, αλλά οι συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών αντί να αρχίσουν αύριο (όπως ήταν προγραμματισμένο), μάλλον θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με παράγοντες των δανειστών και της κυβέρνησης η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι απεβίωσε στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που είχε εμπλοκή με το ελληνικό πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό, το κλιμάκιο του Ταμείου θα καθυστερήσει την επίσκεψή του στην Αθήνα για τουλάχιστον δύο ημέρες, με αποτέλεσμα οι γενικότερες συζητήσεις με το σύνολο των θεσμών να λάβουν μία μικρή αναβολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!