Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 919 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάιο
[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 919 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάιο

[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 919 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάιο

Αύξηση κατά 919 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Μάιο οι καταθέσεις που διατηρούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στις τράπεζες, έναντι αύξησης κατά 870 εκατ. ευρώ που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο.

Οι συνολικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα ανήλθαν στα 128,1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 23,2 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις από επιχειρήσεις, ενώ στα 104,8 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών.

Από τα 919 εκατ. ευρώ που ήταν η αύξηση των συνολικών καταθέσεων τον Μάιο, τα 580 εκατ. ευρώ προήλθαν από την αύξηση της ρευστότητας που διατηρούν οι επιχειρήσεις στις τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 13,1% έναντι αύξησης 4,9% που είχε παρατηρηθεί τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 747 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 120 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 167 εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2018, έναντι αύξησης κατά 746 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στη συνολική αύξηση των καταθέσεων τον Μάιο η συμβολή των νοικοκυριών ανήλθε στα 339 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Μάιος δεν ήταν μήνας φορολογικών υποχρεώσεων, με συνέπεια σημαντικό μέρος των εισοδημάτων που παρήχθη να παραμείνει στις τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!