Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 11,8% οι ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο
[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 11,8% οι ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο

[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 11,8% οι ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο

Με άνοδο (11,8%) έκλεισε και ο Ιούνιος του 2017 για τις ελληνικές εξαγωγές, καθώς σχεδόν σε όλες τις βασικές κατηγορίες αγαθών καταγράφηκε βελτίωση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, που έφτασε ακόμη και το 51%. Έτσι, στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017 οι εξαγωγές σημειώνουν αύξηση 18,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Οι εξαγωγείς αποδίδουν τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των εξαγωγών στην αξιοποίηση από τις ελληνικές επιχειρήσεις της θετικής συγκυρίας που προκάλεσε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Η σημαντική αύξηση των εξαγωγών συνέβαλε στην οριακή μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούνιο, όμως σε επίπεδο εξαμήνου καταγράφεται αύξηση του συγκεκριμένου μεγέθους κατά 20,7%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η συνολική αξία των εξαγωγών τον Ιούνιο του 2017 ανήλθε σε 2,38 δισ. ευρώ έναντι 2,13 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 11,8%. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 10,7%.

Από την επεξεργασία των στοιχείων που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), προκύπτει ότι σε εννέα από τις δέκα βασικές κατηγορίες προϊόντων οι εξαγωγές αυξήθηκαν από 1,4% (στο ελαιόλαδο) έως 51,3% (στα ποτά και προϊόντα καπνού).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!