Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 1,16 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Οκτώβριο
[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 1,16 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν κατά 1,16 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

Τη σταθεροποίηση και τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία αποτυπώνει η αύξηση των καταθέσεων τον Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται η «χαμηλή πτήση» στις χορηγήσεις δανείων, όπου για άλλο έναν μήνα η ροή ήταν αρνητική: τα δάνεια που αποπληρώθηκαν ήταν περισσότερα από τα νέα δάνεια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανήλθαν στο τέλος Οκτωβρίου στα 124,63 δισ. ευρώ έναντι 123,47 δισ. τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η αύξηση κατά 1,16 δισ. ευρώ οφείλεται κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ στην ενίσχυση των καταθέσεων των νοικοκυριών και κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ από την ενίσχυση των καταθέσεων των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις ακολουθούν μια σταθερά ανοδική τάση από τον Απρίλιο και μετά έχοντας ενισχυθεί κατά περίπου 3,23 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τις απώλειες του πρώτου τετραμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου οι καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 123,38 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, η βελτίωση είναι αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, της υποχώρησης της ανησυχίας για τον κίνδυνο εκτροχιασμού του προγράμματος, της καλής πορείας του τουρισμού και της μικρής επιστροφής μετρητών λόγω της σταθεροποίησης της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!