Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν 2% οι τιμές κατοικιών το α΄3μηνο
[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν 2% οι τιμές κατοικιών το α΄3μηνο

[Η Καθημερινή]: Αυξήθηκαν 2% οι τιμές κατοικιών το α΄3μηνο

Στον «αστερισμό» των βραχυχρόνιων μισθώσεων εξακολουθεί να κινείται η αγορά κατοικίας, με το 70% του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μικρές κατοικίες να αφορά ακίνητα τα οποία προορίζονται για ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση μέσω των σχετικών ψηφιακών πλατφορμών. Ετσι, χάρη στο σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον, οι τιμές εξακολουθούν να ακολουθούν μια ήπια ανοδική πορεία. Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση για την πορεία των τιμών πώλησης στην αγορά κατοικίας του λεκανοπεδίου Αττικής, την οποία επιμελείται η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis.

Με βάση την έρευνα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι πιθανές τιμές πώλησης καταγράφουν αύξηση της τάξεως του 2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στα νεόδμητα διαμερίσματα (2,4%) έναντι των παλιότερων ακινήτων (2,2%) άνω των 15 ετών. Η ανάλυση της Geoaxis επικεντρώνεται σε πέντε περιοχές της Αττικής, οι οποίες αντανακλούν τη συνολική εικόνα της αγοράς, καθώς καλύπτουν το κέντρο, τα βόρεια, τα ανατολικά, τα νότια και τα δυτικά προάστια. Ο λόγος για τον Χολαργό, το Παλαιό Φάληρο, το Μαρούσι, τους Αμπελοκήπους και το Περιστέρι.

Στην περίπτωση των νεόδμητων διαμερισμάτων (ηλικίας έως επτά ετών), η μεγαλύτερη αύξηση με 2,75% εντοπίζεται στον Χολαργό και μέση τιμή πώλησης τα 2.365 ευρώ/τ.μ., ενώ ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο με άνοδο κατά 2,35% σε 2.050 ευρώ/τ.μ., το Μαρούσι με αύξηση 2,47% στα 1.815 ευρώ/τ.μ., οι Αμπελόκηποι με άνοδο 2,4% στα 1.640 ευρώ/τ.μ. και το Περιστέρι με ετήσια αύξηση της τάξεως του 2,05% στα 1.365 ευρώ/τ.μ.

Αντίστοιχα, στα παλιότερα διαμερίσματα, η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται στο Μαρούσι με 2,8% σε 1.025 ευρώ/τ.μ., ενώ έπεται ο Χολαργός με άνοδο κατά 2,47% σε 1.275 ευρώ/τ.μ. Στο Παλαιό Φάληρο και στους Αμπελoκήπους, η ετήσια άνοδος είναι πανομοιότυπη σε 1,92% και μέσες τιμές πώλησης 1.025 ευρώ/τ.μ. και 900 ευρώ/τ.μ., ενώ στο Περιστέρι η αύξηση άγγιξε το 1,85% σε 815 ευρώ/τ.μ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξυλά, επικεφαλής της Geoaxis και του RICS Hellas/Valuation Professional Group (VPG), «στα θετικά σημεία της αγοράς εξακολουθεί να καταγράφεται η συνεχιζόμενη τροφοδότηση της ζήτησης για μετατροπή διαμερισμάτων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και για απόκτηση αδειών παραμονής στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος “χρυσής βίζας”, περισσότερο από Κινέζους και Τούρκους πολίτες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!