Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αυξήσεις έδωσε μία στις τέσσερις επιχειρήσεις το 2018
[Η Καθημερινή]: Αυξήσεις έδωσε μία στις τέσσερις επιχειρήσεις το 2018

[Η Καθημερινή]: Αυξήσεις έδωσε μία στις τέσσερις επιχειρήσεις το 2018

Σε απολύσεις προχώρησε μία στις πέντε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εντός του 2018, ενώ μία στις τέσσερις έδωσε αυξήσεις μισθών σε όλους τους εργαζομένους της, που κινήθηκαν πέριξ του 1,5%. Μάλιστα, για το 2019 εκτιμάται ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα κινηθούν γύρω από το 2% (διάμεσος). Αυτά είναι κάποια από τα συμπεράσματα της ετήσιας γενικής έρευνας αποδοχών και παροχών για το 2018, που διεξήγαγε για 25η συνεχή χρονιά η εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 154 θέσεις εργασίας και για το 2018 βασίστηκε σε δείγμα 110 εταιρειών και περίπου 39.000 κατόχων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά τον περασμένο χρόνο, οι εγχώριες επιχειρήσεις προχώρησαν σε περιορισμένες αυξήσεις μισθών ενώ αντίστοιχα προσεκτικές ήταν και όσον αφορά την αύξηση του προσωπικού τους. Οι αυξήσεις που δόθηκαν κινήθηκαν πέριξ του 1,5%, ενώ παράλληλα δόθηκαν και μπόνους, που για το σύνολο της χρονιάς ξεπέρασαν το 1/10 της δαπάνης για τη βασική μισθοδοσία. Βέβαια, οι επιχειρήσεις σε μεγάλο ποσοστό παρέχουν πρόσθετες παροχές σε κάποιες ομάδες εργαζομένων τους, μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη μελέτη της KPMG:

Κατά 9% χαμηλότερος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ήταν ο ρυθμός οικειοθελών αποχωρήσεων, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3,9% (διάμεσος) για το σύνολο της ελληνικής αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!