Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση ζήτησης του πετρελαίου προβλέπει ο ΟΠΕΚ
[Η Καθημερινή]: Αύξηση ζήτησης του πετρελαίου προβλέπει ο ΟΠΕΚ

[Η Καθημερινή]: Αύξηση ζήτησης του πετρελαίου προβλέπει ο ΟΠΕΚ

Προσβλέποντας στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και στη συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο, ο ΟΠΕΚ προεξοφλεί ότι το επόμενο έτος θα είναι μεγαλύτερη η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» των χωρών-μελών του.

Στη μηνιαία έκθεσή του για τον Αύγουστο, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το διεθνές καρτέλ διαπιστώνει ότι είναι αυξημένη η κατανάλωση παγκοσμίως, ενώ την ίδια στιγμή επιβραδύνεται η αύξηση της παραγωγής από άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες. Σε περίπτωση, πάντως, νέου άλματος της παραγωγής από άλλες χώρες, θα παραμείνει το πλεόνασμα στην παγκόσμια αγορά, παρά τις προσπάθειες για μείωση της προσφοράς. Στην εν λόγω έκθεση, ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι το 2018 ο κόσμος θα χρειάζεται 32,42 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε αργό παραγωγής των χωρών-μελών του. Αναθεωρεί εν ολίγοις προς τα πάνω την πρόβλεψή του κατά 220.000 βαρέλια την ημέρα.

Επισημαίνει ιδιαίτερα ότι τον Ιούνιο μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ανεπτυγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, και ερμηνεύει την εξέλιξη ως ένδειξη πως απέφερε καρπούς η συμφωνία μεταξύ των μελών του για μείωση της παραγωγής τους.

Προεξοφλεί, μάλιστα, ότι θα μειωθούν περαιτέρω τα αποθέματα των ΗΠΑ και βασίζει τις εκτιμήσεις του στη διαπίστωση ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!