Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση των αμυντικών δαπανών των μελών του ΝΑΤΟ στο 4% ζητά ο Τραμπ
[Η Καθημερινή]: Αύξηση των αμυντικών δαπανών των μελών του ΝΑΤΟ στο 4% ζητά ο Τραμπ

[Η Καθημερινή]: Αύξηση των αμυντικών δαπανών των μελών του ΝΑΤΟ στο 4% ζητά ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε στους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τα κράτη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες στο 4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, σε δημοσιογράφους στη βελγική πρωτεύουσα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ, που μίλησε πρώτος, έθεσε το θέμα όχι μόνο της επίτευξης του 2%, σήμερα, αλλά (έθεσε επίσης) ένα νέο όριο, το 4%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Την πρόταση του Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσε και ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για κάποια επίσημη πρόταση από την πλευρά του.

Επίσης, στα λεγόμενα του προέδρου των ΗΠΑ αναφέρθηκε και ένας Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε, ότι μέχρι στιγμής, η σύνοδος δεν έχει δείξει σημάδια ενότητας ανάμεσα στα μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά το μέλλον της Συμμαχίας.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι ηγέτες του ΝΑΤΟ διακήρυξαν την «ακλόνητη δέσμευσή» τους στους συμφωνημένους στόχους για τις αμυντικές δαπάνες, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για τις απειλές που θέτουν η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου για τις δαπάνες στην Άμυνα των μελών, η Βορειοατλαντική Συμμαχία σημειώνει στο τελικό ανακοινωθέν: «Δεσμευόμαστε στη βελτίωση της ισορροπίας στον καταμερισμό των δαπανών και των ευθυνών ως κράτη μέλη της Συμμαχίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!