Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο
[Η Καθημερινή]: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο

[Η Καθημερινή]: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο

Αύξηση εσόδων και κερδών παρουσίασε η εταιρεία Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο του έτους. Η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε χθες ότι για την περίοδο 1/1-30/6/2018, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 137,04 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένος κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 2,71 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,4% και καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 0,82 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 44,4%.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πωλήσεων διαδραμάτισαν οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ειδικά της κινητής τηλεφωνίας. Συνεισέφεραν πωλήσεις 27 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Μικρότερη ήταν η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες ανήλθαν σε 64 εκατ. ευρώ (+5%), ενώ πρακτικά σταθερές ήταν οι πωλήσεις προϊόντων χαρτικών που διαμορφώθηκαν σε 45 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) υποχώρησαν εξαιτίας των αυξημένων λειτουργικών εξόδων που προκάλεσε η λειτουργία δύο νέων καταστημάτων της εταιρείας, σε Αθήνα και Χανιά. Τα δύο νέα καταστήματα λειτούργησαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Τέλος, η αύξηση των καθαρών κερδών αποδίδεται κυρίως στα καλύτερα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, με τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων και αύξηση των εσόδων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers Γιώργος Γεράρδος ανέφερε ότι «το πρώτο εξάμηνο κινήθηκε σε κλίμα συγκρατημένης καταναλωτικής διάθεσης στην Ελλάδα και σχετικά χαμηλών προσδοκιών για ανάκαμψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!