Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση παγκόσμιου πλούτου, διεύρυνση ανισότητας
[Η Καθημερινή]: Αύξηση παγκόσμιου πλούτου, διεύρυνση ανισότητας

[Η Καθημερινή]: Αύξηση παγκόσμιου πλούτου, διεύρυνση ανισότητας

Σήμερα οι άνθρωποι πλουτίζουν ολοένα και πιο γρήγορα, σωρεύουν δυσανάλογα μεγάλο πλούτο από τη μια χρονιά στην άλλη, ενώ ταυτόχρονα τα δισεκατομμύρια των φτωχών εξαθλιώνονται περισσότερο, όπως καταγράφεται στη φετινή έκθεση της Credit Suisse για τον παγκόσμιο πλούτο.

Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος πλούτος φέτος αυξήθηκε κατά 6,4% σε σύγκριση με πέρυσι, φθάνοντας τα 280 τρισ. δολάρια και αυτός ήταν ο ταχύτερος ρυθμός από το 2012. Η κατανομή του, πάντως, είναι μη ισορροπημένη, με το 1% των πιο πλούσιων να ελέγχει το 50,1% του παγκόσμιου πλούτου εν συγκρίσει με το 42,5% του 2008 στο αποκορύφωμα της κρίσης.

Στη δραστική αύξηση πλούτου από τη μία χρονιά στην άλλη συνέβαλε η άνοδος των χρηματιστηριακών δεικτών και των τιμών των κατοικιών, καθώς και άλλων μη χρηματοπιστωτικών προϊόντων, που ανήλθαν για πρώτη φορά φέτος σε επίπεδα προ κρίσης, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Credit Suisse.

Στην Ελλάδα, ο συνολικός πλούτος ανήλθε πέρυσι στα 947 δισ. δολ. και φέτος έφθασε στο 1,007 τρισ. δολ. Στη Βόρεια Αμερική παρατηρήθηκε η πιο γρήγορη αύξηση πλούτου κατά 9,9%, ενώ στην Αφρική η πιο αργή με 0,9%. Σύμφωνα με την Credit Suisse, «η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου στον πλανήτη διευρύνεται χρόνο με τον χρόνο, ενώ και ο αριθμός των νέων εκατομμυριούχων αυξάνεται, όπως είναι αναμενόμενο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!