Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση φόρων και περικοπές δαπανών ζητεί η Ε.Ε. από Ρώμη
[Η Καθημερινή]: Αύξηση φόρων και περικοπές δαπανών ζητεί η Ε.Ε. από Ρώμη

[Η Καθημερινή]: Αύξηση φόρων και περικοπές δαπανών ζητεί η Ε.Ε. από Ρώμη

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την ιταλική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό, στην Ιταλία ο ενισχυμένος στις δημοσκοπήσεις ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι προτείνει την υιοθέτηση ενιαίου φορολογικού συντελεστή με εκτιμώμενο κόστος περίπου 60 δισ. ευρώ.

Με την Κομισιόν να προβλέπει πως η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα διαμορφωθεί μόλις στο 0,2% το 2019, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κάλεσε χθες την ιταλική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική στάση της, ουσιαστικά να υιοθετήσει διορθωτικό προϋπολογισμό με νέες περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων, ώστε να διασφαλίσει πως το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα υπερβεί το 2019 το 2,04%. Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως ο προϋπολογισμός που είχε παρουσιάσει η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού στα τέλη Σεπτεμβρίου προκάλεσε αρχικά κάποια χρηματοπιστωτική αστάθεια, οδήγησε σε αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και έπληξε την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, οδηγώντας τελικά σε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης. «Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος ώστε να επανεξετάσει η ιταλική κυβέρνηση τη δημοσιονομική της πορεία και να διασφαλίσει ότι και το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος βρίσκονται σε πτωτική τροχιά», είπε ο Β. Ντομπρόβσκις.

Η ιταλική οικονομία βρέθηκε σε κατάσταση τεχνικής ύφεσης (δύο συναπτά τρίμηνα με αρνητική ανάπτυξη) το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Το τρίτο τρίμηνο του 2018 είχε συρρικνωθεί σε τριμηνιαία βάση κατά 0,2% και το τέταρτο κατά 0,1%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!