Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση δαπανών προβλέπει και ο ισπανικός προϋπολογισμός
[Η Καθημερινή]: Αύξηση δαπανών προβλέπει και ο ισπανικός προϋπολογισμός

[Η Καθημερινή]: Αύξηση δαπανών προβλέπει και ο ισπανικός προϋπολογισμός

Δεν είναι μόνον η Ιταλία που θέλει να εφαρμόσει πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.

Η Ισπανία ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση. Μετά τρία χρόνια με ανάπτυξη της οικονομίας υψηλότερη από 3% και επτά χρόνια λιτότητας υπό το Λαϊκό Κόμμα, η κυβέρνηση μειοψηφίας του Σοσιαλδημοκράτη Πέδρο Σάντσεθ παρουσίασε προϋπολογισμό που περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των δαπανών για συντάξεις, Παιδεία και έρευνα, επιδόματα ανεργίας και τη μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εδώ και 40 χρόνια.

Ο Σάντσεθ έλαβε την υποστήριξη του αριστερού κόμματος Podemos, ενώ το δεξιό Λαϊκό Κόμμα τον κατηγόρησε ότι ο προϋπολογισμός είναι «ανέφικτος, ανεύθυνος και αυτοκτονικός», και πρόβλεψε ότι θα απορριφθεί από την Κομισιόν, η οποία δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένη. «Είναι επείγον να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να κλείσουμε το κοινωνικό χάσμα, να μειώσουμε την ανισότητα, την αβεβαιότητα και τη φτώχεια», αναφέρεται στο σχέδιο έκτασης 50 σελίδων που υπέγραψαν ο Σάντσεθ και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτης του Podemos.

Η υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο δήλωσε ότι η πρόταση των δύο κομμάτων θα βοηθήσει «στην προστασία των πιο ευάλωτων ανθρώπων», θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, ενώ, παράλληλα, σέβεται τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Τα βασικά σημεία του σχεδίου δείχνουν σημαντική στροφή σε μια πιο προοδευτική οικονομικά πολιτική, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 1,8% του ΑΕΠ από 1,3% που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!