Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αύξηση 19% στη διακίνηση container από ΣΕΠ το 8μηνο
[Η Καθημερινή]: Αύξηση 19% στη διακίνηση container από ΣΕΠ το 8μηνο

[Η Καθημερινή]: Αύξηση 19% στη διακίνηση container από ΣΕΠ το 8μηνο

Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η ανοδική πορεία της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Cosco Shipping Ports, μητρική του ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), τον μήνα Αύγουστο διακινήθηκαν συνολικά 372.000 εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά 8,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, σε επίπεδο οκταμήνου, δηλαδή το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 19% σε ετήσια βάση, καθώς έχουν ήδη διακινηθεί 2,86 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμέσως προηγούμενος μήνας Ιούλιος σηματοδότησε ένα νέο ιστορικό υψηλό, καθώς διακινήθηκαν συνολικά 415.000 εμπορευματοκιβώτια, μέγεθος αυξημένο κατά 34,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Μάλιστα, ξεπεράστηκε κατά πολύ το προηγούμενο που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο με 374,3 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια. Παράλληλα, ο Ιούλιος ήταν και ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο η σχετική δραστηριότητα ξεπέρασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 400.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Ως εκ τούτου, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη η επίτευξη του στόχου για άνοδο της εν λόγω δραστηριότητας σε περίπου 4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια για το σύνολο του 2018, αριθμός που θα αποτελέσει νέο ιστορικό υψηλό για το ελληνικό λιμάνι και θα επιβεβαιώσει τον κομβικό του ρόλο στη στρατηγική Belt and Road Initiative, που έχει εκπονήσει κι εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια και συνίσταται επί της ουσίας στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου «Δρόμου του Μεταξιού», μέσω ενός δικτύου λιμανιών, οδικών αξόνων και σιδηροδρομικών συνδέσεων που διατρέχουν την υφήλιο, από την ανατολή προς τη δύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!