Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αυστρία: «Ανοιγμα» Κόμματος Ελευθερίας προς Εβραίους
[Η Καθημερινή]: Αυστρία: «Ανοιγμα» Κόμματος Ελευθερίας προς Εβραίους

[Η Καθημερινή]: Αυστρία: «Ανοιγμα» Κόμματος Ελευθερίας προς Εβραίους

ΒΙΕΝΝΗ. Εξι δεκαετίες αφότου ιδρύθηκε από Αυστριακούς ναζιστές, το Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) πραγματοποιεί ανοίγματα προς την εβραϊκή κοινότητα της χώρας, την οποία διαβεβαιώνει ότι τα βέλη του τώρα στρέφονται εναντίον των μουσουλμάνων.
«Ο αντισημιτισμός, με οποιαδήποτε μορφή, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο επικεφαλής του κόμματος και υποψήφιος καγκελάριος Χάιντς Κρίστιαν Στράχε προ διμήνου, σε συζήτηση που είχε οργανώσει το κόμμα του για το θέμα. «Αν το Ισραήλ ως κράτος απειληθεί και σταματήσει να υπάρχει, θα είναι η αρχή του τέλους της Ευρώπης», προσέθεσε, υποστηρίζοντας ότι «το πολιτικό Ισλάμ επιζητεί την παγκόσμια κυριαρχία». Παρόμοια γλώσσα χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ναζί εναντίον των Εβραίων.
Οι Εβραίοι της Αυστρίας δεν φαίνεται να πείθονται. Μετά το οριακό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Μαΐου, κορυφαία στελέχη της εβραϊκής κοινότητας κάλεσαν τους συμπατριώτες τους να καταψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές τον υποψήφιο του FPO, Νόρμπερτ Χόφερ. Ο Χόφερ τελικά έχασε την προεδρία. «Μερικά ωραία σχόλια για το Ισραήλ δεν εξαγνίζουν το κόμμα αυτό», είπε ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Βιέννης, Οσκαρ Ντόιτς. «Ολόκληρο το παρελθόν του FPO, αλλά και το παρόν του, είναι ξενοφοβικό, ενώ η ηγεσία του προσπαθεί να στρέψει τους κατοίκους της χώρας μας τον έναν εναντίον του άλλου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!