Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Καθημερινή]: ΑΕΚ: Ιδιος στόχος σε μια άλλη διοργάνωση
[Η Καθημερινή]: ΑΕΚ: Ιδιος στόχος σε μια άλλη διοργάνωση

[Η Καθημερινή]: ΑΕΚ: Ιδιος στόχος σε μια άλλη διοργάνωση

Ακριβώς 24 χρόνια μετά, όσα και τα χρόνια της χωρίς πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Σκωτίας που στέκεται ως πρώτο εμπόδιο για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, το 1994, ήταν οι Ρέιντζερς, φέτος είναι η Σέλτικ. Οπως και τότε, η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος και φιλοδοξεί να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά η μεγάλη διαφορά τού «τότε» με το «τώρα» είναι το ίδιο το Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδιο κίνητρο μεν για συμμετοχή, αλλά σε κάτι τελείως διαφορετικό ως δομή διοργάνωσης.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ του 1994 συμμετείχαν 16 ομάδες, διασπασμένες σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Καμία χώρα δεν είχε παραπάνω από μία ομάδα που να συμμετέχει στη διοργάνωση, ενώ οι σύλλογοι που δεν περνούσαν απευθείας στους ομίλους έπρεπε να δώσουν μόνο έναν αγώνα προκριματικής φάσης. Στο σήμερα, η Σέλτικ έχει ήδη δώσει 2 προκριματικούς γύρους και θα χρειαστεί να ξεπεράσει άλλες δύο ομάδες για να μπορέσει να συμμετάσχει. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, χρειάζονται δύο προκρίσεις για να βρεθεί στους ομίλους. Οι 16 ομάδες που συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ του 1994 εκπροσωπούσαν από μία χώρα και κοινό στοιχείο όλων ήταν ότι είχαν κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Στα οικονομικά μεγέθη, υπάρχει επίσης χαώδης διαφορά, καθώς η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Ελλάδος του 1994 εισέπραξε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ (700 εκατ. δραχμές) ως μπόνους εισόδου στους ομίλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!