Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αδειο στομάχι και μουσείο δεν πάνε μαζί
[Η Καθημερινή]: Αδειο στομάχι και μουσείο δεν πάνε μαζί

[Η Καθημερινή]: Αδειο στομάχι και μουσείο δεν πάνε μαζί

Eίτε πρόκειται για το Λούβρο στο Παρίσι είτε για το Πράντο στη Μαδρίτη ή το αιγυπτιακό Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάιρο, είναι αναμφισβήτητο ότι τα μουσεία αποτελούν μείζονα τουριστικό προορισμό. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα σας επιτρέψουν να δρέψετε τα περισσότερα οφέλη από την επίσκεψή σας, όπως επισημαίνει η Νατάσα Σλέσινγκερ, ιστορικός της Τέχνης, έφορος και ιδρύτρια του ArtMuse, μιας εταιρείας που διοργανώνει ιδιωτικές περιηγήσεις στα μουσεία και στις γκαλερί της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης. Ακολουθούν κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε, αν πρόκειται να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο:
• Καθορίστε ένα χρονικό όριο και φάτε προτού να πάτε. Η επίσκεψή σας πρέπει να διαρκέσει από ενενήντα λεπτά μέχρι δύο ώρες το πολύ. Ενα συχνό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν επισκέπτονται μουσεία είναι ότι δαπανούν υπερβολικά πολύ χρόνο προσπαθώντας να δουν όσο περισσότερα μπορούν, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το περιεχόμενο του μουσείου. Επιπροσθέτως, δεν θα πρέπει να επισκέπτεστε κάποιο μουσείο πεινασμένος, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα σας επιτρέψει να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας στα εκθέματα.
• Εστιάστε το ενδιαφέρον σας. Αντί να κοιτάτε περισσότερα από εκατό αντικείμενα και τελικά να λησμονείτε αυτά που είδατε, θα τα καταφέρετε καλύτερα αν εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε ένα μάξιμουμ είκοσι έργων και δαπανήσετε πέντε λεπτά σε καθένα από αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!