Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αδυναμία ελέγχου παρακολουθήσεων από ιδιώτες
[Η Καθημερινή]: Αδυναμία ελέγχου παρακολουθήσεων από ιδιώτες

[Η Καθημερινή]: Αδυναμία ελέγχου παρακολουθήσεων από ιδιώτες

Τρεις κρατικές υπηρεσίες, που έχουν τη δυνατότητα παρακολουθήσεων, αλλά κανέναν ιδιώτη που ενδεχομένως διαθέτει τέτοιον μηχανισμό, έχει το δικαίωμα να ελέγχει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ανέφερε χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχής Χρ. Ζαμπίρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΑΔΑΕ χρήζει στήριξης από την πολιτεία, προκειμένου η δουλειά της να γίνει καλύτερη και σε μεγαλύτερο εύρος.

«Ενώ έχουμε κάνει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, των νόμων και των Προεδρικών Διαταγμάτων με βάση τα οποία λειτουργεί η ΑΔΑΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κατορθωτό να υπάρξουν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, ακριβώς, και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ Μιχ. Σακκάς υπογράμμισε: «Δύο χρόνια που είμαι στην Αρχή έχω την αίσθηση, αυτό που δημιουργείται και σας το λέω από καρδιάς, ότι κάποιες δυνάμεις –όχι εξωγήινοι– δεν θέλουν να λειτουργήσει πλήρως η Αρχή. Η παράκληση είναι να μπορέσετε εσείς, ως νομοθετική εξουσία, να παρέμβετε στις εκτελεστικές κατά καιρούς, γιατί είναι χρόνια αυτή η ιστορία, να ενισχυθεί η ΑΔΑΕ με πρόσωπα και χρήμα, αλλιώς δεν θα έχουμε αυτό που επιθυμούμε, μιλάω έξω από τα δόντια».

Ελλειψη προσωπικού

Ο κ. Ζαμπίρας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε ελλείψεις προσωπικού της ΑΔΑΕ, καθώς και στην ανάγκη για αύξηση των οικονομικών πόρων στον προϋπολογισμό της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!