Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αχτσιόγλου: Πολιτική συμφωνία για τα εργασιακά και το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης
[Η Καθημερινή]: Αχτσιόγλου: Πολιτική συμφωνία για τα εργασιακά και το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης

[Η Καθημερινή]: Αχτσιόγλου: Πολιτική συμφωνία για τα εργασιακά και το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης

Σε «πολιτική συμφωνία» – για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης – παρέπεμψε την Πέμπτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενη στο επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης.

Εκτίμησε δε, ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Η υπουργός εξέφρασε εκ νέου την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημαντικούς εκπροσώπους, για το ζήτημα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!