Κυριακή, 20 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: 900 εκατ. δολ. για αγορά 67 μεταχειρισμένων πλοίων από Ελληνες εφοπλιστές
[Η Καθημερινή]: 900 εκατ. δολ. για αγορά 67 μεταχειρισμένων πλοίων από Ελληνες εφοπλιστές

[Η Καθημερινή]: 900 εκατ. δολ. για αγορά 67 μεταχειρισμένων πλοίων από Ελληνες εφοπλιστές

Στο σύνολο των 414 μεταχειρισμένων ποντοπόρων πλοίων τα οποία πουλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 διεθνώς, οι Ελληνες πλοιοκτήτες κατέχουν και πάλι την πρώτη θέση μεταξύ των αγοραστών.

Το ποσό που επενδύθηκε σε αυτά τα πλοία αγγίζει τα 900 εκατομμύρια δολάρια για 67 ποντοπόρα, σύμφωνα με υπολογισμούς του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking. Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, ελληνικά συμφέροντα αγόρασαν 45 φορτηγά πλοία, 15 δεξαμενόπλοια, 6 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα μεταφοράς υγροποιημένου αερίου.

Την ίδια ώρα, οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι, μετά τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες, οι τρίτοι μεγαλύτεροι πωλητές στο τρίμηνο έχοντας εκποιήσει 37 μεταχειρισμένα πλοία έναντι 674,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στους αγοραστές δεύτεροι μετά τους Eλληνες είναι οι Κινέζοι με 53 πλοία αθροιστικής αξίας 607 εκατομμυρίων και τρίτοι οι Γερμανοί με 43 πλοία, εμπορευματοκιβωτίων στη συντριπτική πλειονότητα, έναντι 272 εκατομμυρίων. Σε κάθε περίπτωση, ελληνικά συμφέροντα εμφανίζονται να αγοράζουν το ένα από κάθε έξι πλοία που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου.

Μεγάλο μέρος των επενδύσεων αυτών χρηματοδοτήθηκε τόσο από τις πωλήσεις παλαιότερων ή άλλων τύπων πλοίων και έσοδα από διαλύσεις όσο και από ίδια κεφάλαια και δανεισμό. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ελληνικά μεγάλα δεξαμενόπλοια ναυπήγησης των αρχών της δεκαετίας του ’90 πήραν τη ρότα για τα διαλυτήρια της Ασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!