Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: 60 παράτυποι μετανάστες πίσω στην Τουρκία
[Η Καθημερινή]: 60 παράτυποι μετανάστες πίσω στην Τουρκία

[Η Καθημερινή]: 60 παράτυποι μετανάστες πίσω στην Τουρκία

Εκτεταμένες επιχειρήσεις για την επαναπροώθηση αλλοδαπών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει κριθεί αρνητική και σε δεύτερο βαθμό πραγματοποιεί η αστυνομία στα νησιά. Χθες επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 60 παράτυποι μετανάστες – 56 από το Πακιστάν, τρεις από το Μπαγκλαντές και ένας από το Νεπάλ, όλοι άνδρες. Η αποστολή υπό την ευθύνη της αστυνομίας με τη συνδρομή του Frontex –κάθε μετανάστης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από δύο άτομα– ξεκίνησε από την Κω με προορισμό το λιμάνι Γκιουλούκ της Τουρκίας.
Οσον αφορά τη διαδικασία των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, στελέχη της αστυνομίας δηλώνουν ότι παρά τις πολιτικές αναταράξεις η γειτονική χώρα εμφανίζεται συνεπής στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας (Μάρτιος 2016).
Ανέφεραν επίσης ότι το γεγονός πως οι μεταναστευτικές ροές σε Λέσβο, Κω και Λέρο, νησιά από τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί επαναπροωθήσεις, έχουν μειωθεί σημαντικά δείχνει ότι οι λαθροδιακινητές έχουν λάβει το μήνυμα. Πρόκειται για τα νησιά όπου υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν υπό περιορισμό οι μετανάστες των οποίων το αίτημα ασύλου τους απορρίπτεται.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν επαναπροωθηθεί στη Τουρκία:
• Με βάση την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας, 1.074 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!