Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Με 500 εκατ. θα χρηματοδοτηθούν καινοτόμες μικρομεσαίες, startups
[Η Καθημερινή]: Με 500 εκατ. θα χρηματοδοτηθούν καινοτόμες μικρομεσαίες, startups

[Η Καθημερινή]: Με 500 εκατ. θα χρηματοδοτηθούν καινοτόμες μικρομεσαίες, startups

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε χθες στην επίσημη παρουσίαση του επενδυτικού ταμείου EquiFund. Πολιτικοί, τραπεζίτες, στελέχη επιχειρήσεων, ενδιαφερόμενοι επενδυτές, φοιτητές και πολλοί άλλοι ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τα εννέα επενδυτικά ταμεία που θα χρηματοδοτήσει το EquiFund, με 300 εκατ. ευρώ. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πόροι αυτοί θα πρέπει να συναντήσουν τους πόρους των ιδιωτών (200 εκατ.), έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα νέο εργαλείο χρηματοδότησης των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στόχος, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να κινητοποιηθούν κεφάλαια μισού δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, σε μια προσπάθεια που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε από την πρώτη στιγμή. Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός σχετικά με το αν οι Ελληνες επιχειρηματίες πρέπει να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, είπε πως «αν όχι τώρα (δεν επενδύσουν οι επιχειρηματίες) που η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, τότε πότε;» και αν «όχι αυτοί, τότε ποιοι;».

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός κάλεσε τόσο τους ομογενείς όσο και τους Ελληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, αν όχι να επιστρέψουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα, να συμβάλουν στην προσπάθεια του EquiFund, που ένας στόχος του είναι να ανατρέψει τη φυγή επιστημόνων (brain drain).

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξανδρος Χαρίτσης είπε ότι στην παρούσα συγκυρία προτεραιότητα συνιστά, πρώτον, η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και, δεύτερον, η χρηματοδότηση ΜμΕ και του ανθρώπινου δυναμικού, που συνιστούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!