Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: 50.000 εργαζόμενοι στην Υγεία απείχαν από την αξιολόγηση
[Η Καθημερινή]: 50.000 εργαζόμενοι στην Υγεία απείχαν από την αξιολόγηση

[Η Καθημερινή]: 50.000 εργαζόμενοι στην Υγεία απείχαν από την αξιολόγηση

Σθεναρή αντίσταση στη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα επέδειξαν και φέτος οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων –που θριαμβολογεί ότι είναι «ο πρώτος συνδικαλιστικός φορέας στο Δημόσιου που κήρυξε απεργία-αποχή από την αξιολόγηση»– 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και μονάδες πρόνοιας όπου μοιράστηκαν έως τώρα, με το ποσοστό αποχής να ανέρχεται στο 98%. Κατά την ομοσπονδία, παρότι οι υπάλληλοι απειλούνται από τους διοικητές των νοσοκομείων με πειθαρχικές διώξεις, «δεν έχει καμφθεί σε κανέναν εργαζόμενο η αρνητική του στάση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στην Υγεία αρνούνται τη διαδικασία αξιολόγησης. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2014, με την ίδια αιτιολογία, ότι δηλαδή η αξιολόγηση θα επιφέρει μισθολογικές και υπηρεσιακές μεταβολές στους εργαζομένους. Για την εν εξελίξει αξιολόγηση η ομοσπονδία έχει ένα επιπλέον «πάτημα»: την καθυστέρηση στη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Κρίσης των Προϊσταμένων και την –όπως καταγγέλλει– «παράνομη καρατόμηση με αποφάσεις των διοικητών των νοσοκομείων 800 προϊσταμένων από τους συνολικά 2.100» και αντικατάστασή τους από «άλλους αρεστούς υπαλλήλους».

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «για την κατάσταση λοιπόν της δημόσιας διοίκησης δεν ευθύνεται η δική μας άρνηση στην αξιολόγηση, αλλά οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις» και υποστηρίζει ότι, «εάν συμμετείχαμε στην αξιολόγηση, οι διοικητές των νοσοκομείων θα παρενέβαιναν στους προϊσταμένους αξιολογητές που είναι ευάλωτοι, αφού είναι τοποθετημένοι με ανάθεση και όχι με κρίση για να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους όχι με βάση την υπηρεσιακή τους εικόνα, αλλά με κομματικά κριτήρια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!