Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 24 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: 44,5 εκατ. για υποστήριξη πολιτιστικών έργων ευρωπαϊκής συνεργασίας
[Η Καθημερινή]: 44,5 εκατ. για υποστήριξη πολιτιστικών έργων ευρωπαϊκής συνεργασίας

[Η Καθημερινή]: 44,5 εκατ. για υποστήριξη πολιτιστικών έργων ευρωπαϊκής συνεργασίας

Οπως κάθε χρονιά, από το υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» ανακοινώθηκε και φέτος πρόσκληση υποβολής προτάσεων για υποστήριξη πολιτιστικών έργων ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη (2014-2020) και στηρίζει πολιτιστικούς και δημιουργικούς οργανισμούς, με στόχο να τους βοηθήσει να λειτουργούν σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου και την επέκταση των εργασιών του στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τα βασικά στοιχεία της πρόσκλησης για τα πολιτιστικά έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Επιλέξιμοι υποψήφιοι

Οπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη πρόσκληση, τα έργα είναι ανοικτά σε ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό και στον δημιουργικό τομέα, και είναι νομίμως εγκατεστημένοι σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στο υποπρόγραμμα «Πολιτισμός». Ο επικεφαλής του έργου πρέπει να διαθέτει νομική προσωπικότητα για τουλάχιστον 2 έτη την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

Φυσικά πρόσωπα δεν είναι επιλέξιμα.

Επιλέξιμες χώρες

Επιλέξιμες χώρες είναι οι ακόλουθες:

• Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και οι υπερπόντιες χώρες και εδάφη που είναι επιλέξιμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα, σύμφωνα με το άρθρο 58 της απόφασης 2001/822/ΕΚ του Συμβουλίου.

• Προσχωρούσες χώρες, υποψήφιες χώρες και δυνητικά υποψήφιες χώρες, για τις οποίες υπάρχει προενταξιακή στρατηγική, σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τους γενικούς όρους για τη συμμετοχή των χωρών αυτών στα προγράμματα της Ενωσης.

• Χώρες της ΕΖΕΣ που είναι μέλη της συμφωνίας του ΕΟΧ, σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας ΕΟΧ (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!