Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: 40,2 δισ. η μείωση των «κόκκινων» έως το 2019
[Η Καθημερινή]: 40,2 δισ. η μείωση των «κόκκινων» έως το 2019

[Η Καθημερινή]: 40,2 δισ. η μείωση των «κόκκινων» έως το 2019

Κατά 40,2 δισ. ευρώ πρέπει να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών στην προσεχή 3ετία. Πρόκειται για τα δάνεια που είναι ήδη σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, δηλαδή τα «κόκκινα δάνεια», καθώς και όσα έχουν ρυθμιστεί, αλλά έχουν σοβαρές πιθανότητες να σταματήσουν να εξυπηρετούνται. Στόχος είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα να περιοριστούν από τα 106,9 δισ. ευρώ, που είναι σήμερα, στα 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

Οπως αναλύεται στην έκθεση για τους επιχειρησιακούς στόχους που δημοσίευσε χθες η ΤτΕ, πρόκειται «για φιλόξοδους, αλλά ρεαλιστικούς στόχους» για τους οποίους θα υποβάλουν αναλυτικά στοιχεία οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) και τρεις μη συστημικές (Αττικής, Παγκρήτια και Συνεταιριστική Χανίων). Για την επίτευξή τους οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα επιστρατεύσουν εργαλεία όπως αναδιαρθρώσεις, ρυθμίσεις, διαγραφές, πωλήσεις και πλειστηριασμούς. Εμφαση θα δοθεί στην υιοθέτηση μακροπρόθεσμων λύσεων προς τους πελάτες, δηλαδή λύσεων που θα υπερβαίνουν τη διετία. Αναλυτικά ποσό:

• 30,8 δισ. ευρώ θα προέλθει από επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων. δηλαδή την αποκατάσταση της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων που βρίσκονται σήμερα σε καθυστέρηση,

• 6 δισ. ευρώ θα προέλθει από εισπράξεις.

• 11,5 δισ. ευρώ από ρευστοποιήσεις ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!