Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: 25 θωρακισμένα τζιπ της EULEX δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία
[Η Καθημερινή]: 25 θωρακισμένα τζιπ της EULEX δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία

[Η Καθημερινή]: 25 θωρακισμένα τζιπ της EULEX δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία

Μετάθεση από τα Κεντρικά Βαλκάνια στη Δυτική Αττική πήραν 25 θωρακισμένα τζιπ της ευρωπαϊκής δύναμης EULEX στο Κόσοβο. Παραχωρήθηκαν με τη μορφή δωρεάς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα πρώτα δέκα από αυτά αποφασίστηκε να διατεθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Δυτικής Αττικής. Από σήμερα εξάλλου τίθεται σε ισχύ το νέο, επικαιροποιημένο σχέδιο αστυνόμευσης των δυτικών συνοικιών της πρωτεύουσας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την «ενεργοποίηση» πέντε επιπλέον ΟΠΚΕ σε περιοχές όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, τα Μέγαρα κ.ά.

Οι συζητήσεις για την παραχώρηση των αυτοκινήτων ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2015 και τέθηκαν υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την επίσημη παραλαβή τους σήμερα, ολοκληρώθηκαν χρονοβόρες διαδικασίες για την αποδοχή της δωρεάς, τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, τη βαφή τους στα χρώματα της αστυνομίας κ.ο.κ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ημιθωρακισμένα τζιπ μάρκας Toyota Land Cruiser, με δυνατότητα μεταφοράς έως επτά επιβατών. Εχουν αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες. Στο παρελθόν, χρησιμοποιούνταν από το προσωπικό της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης EULEX στο Κόσοβο.

Το διάστημα πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες δωρεάς τους στο ελληνικό Δημόσιο βρίσκονταν ακινητοποιημένα στο Τελωνείο της Θεσσαλονίκης και παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατόπιν μεσολάβησης της Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!