Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Με 20,12 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε η Trastor ΑΕΕΑΠ
[Η Καθημερινή]: Με 20,12 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε η Trastor ΑΕΕΑΠ

[Η Καθημερινή]: Με 20,12 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε η Trastor ΑΕΕΑΠ

«Προίκα» της τάξεως των 20,12 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να διατεθούν για την απόκτηση νέων ακινήτων, απέκτησε η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Trastor ΑΕΕΑΠ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για κίνηση που έγινε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου στρατηγικού επενδυτή, του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου της Värde Partners.
Πλέον, το μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνεται σε 40,3 εκατ. ευρώ, αποτελούμενο από 80.690.652 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,5 ευρώ εκάστη.
Ηδη, η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει τις πρώτες διερευνητικές επαφές για την αναγνώριση πιθανών ακινήτων «στόχων», προκειμένου να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης.
Σε δηλώσεις του πριν από λίγες εβδομάδες, ο γενικός διευθυντής της Värde Partners, Αντονι Ιανάτσο, είχε επισημάνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ακίνητα που αποτελούν αντικείμενο πώλησης και μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για τέτοιες κινήσεις».
Παράλληλα, ο κ. Ιανάτσο επισήμανε ότι η παρουσία της Värde Partners στην ελληνική αγορά ακινήτων δεν θα αφορά μόνο τις επενδύσεις για την απόκτηση ακινήτων, καθώς ο αμερικανικός όμιλος ενδιαφέρεται να αναπτύξει σταδιακά παρουσία και στον τομέα της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!