Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: 200 μυστικοί αστυνομικοί για την αποτροπή νέων επιθέσεων
[Η Καθημερινή]: 200 μυστικοί αστυνομικοί για την αποτροπή νέων επιθέσεων

[Η Καθημερινή]: 200 μυστικοί αστυνομικοί για την αποτροπή νέων επιθέσεων

Τον περασμένο Μάρτιο, μετά το μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, οι επιτελείς της ΓΑΔΑ κατέστρωσαν ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την αποτροπή νέων κρουσμάτων βανδαλισμών.
Ενας μεγάλος αριθμός δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήρε εντολή να εκτελεί υπηρεσία στατικής φύλαξης έξω από σταθμούς του μετρό, ενώ το σχέδιο προέβλεπε ακόμα ενεργοποίηση αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) και Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Τους μήνες που ακολούθησαν, οι βανδαλισμοί στο μετρό ατόνησαν και αντίθετα καταγράφηκε κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Υπό την πίεση των νέων δεδομένων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης είχε συναντηθεί με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας τη λήψη πρόσθετων αστυνομικών μέτρων σε στάσεις και αφετηρίες λεωφορείων και τρόλεϊ που βρίσκονται στις λεγόμενες «δύσκολες» περιοχές, κυρίως γύρω από τα Εξάρχεια. Υπεγράφη μάλιστα ειδικό μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον κ. Σκουμπούρη και στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Το διάστημα που ακολούθησε μέχρι σήμερα, πάντως, τα δεδομένα επιδεινώθηκαν, υποχρεώνοντας τους επιτελείς της ΓΑΔΑ να προχωρήσουν σε επανασχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων. Το νέο, επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης τέθηκε σε ισχύ στις αρχές της εβδομάδας και έχει ως βασική στόχευση τη σύλληψη των νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!