Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: 1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα θα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ για συναλλαγές μέσω POS
[Η Καθημερινή]: 1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα θα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ για συναλλαγές μέσω POS

[Η Καθημερινή]: 1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα θα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ για συναλλαγές μέσω POS

Χρηματικά ποσά θα μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογουμένους που χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στις καθημερινές τους συναλλαγές. Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών κάνει στροφή 180 μοιρών, τροποποιώντας το αρχικό σχέδιο για τις λοταρίες που προέβλεπε την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων «πόντων» για μελλοντικές τους συναλλαγές και μόνο.

Τα τεχνικά προβλήματα ανάγκασαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εγκαταλείψει το αρχικό σενάριο, παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Την τελευταία στιγμή υπήρξαν εισηγήσεις από υπηρεσιακά στελέχη για εγκατάλειψη του μοντέλου αυτού, καθώς δεν διασφαλιζόταν το απόρρητο των συναλλαγών.

Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε την υιοθέτηση ενός απλού μοντέλου, στοχεύοντας στη διενέργεια της πρώτης κλήρωσης στα τέλη Ιουλίου.

Κάθε μήνα λοιπόν το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογουμένους που διενεργούν συναλλαγές μέσω καρτών. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει την διαδικασία της κλήρωσης.

Στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των μηχανημάτων POS. Δηλαδή μεταφορές χρημάτων με e-banking δεν θα λογίζονται ως συναλλαγή από το υπουργείο Οικονομικών και θα εξαιρούνται από τις κληρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!