Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | Καιρός

Καιρός

Μετεωρολογικές συνθήκες και δορυφορικές εικόνες ζωντανά.
Προβλέψεις για όλη την Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΗΓΕΣ:  accuweather,  kairos,  wunderground,  sat24,  ert,  meteo

 

Μετεωρολογικές συνθήκες στην Ελλάδα

Μετεωρολογικές συνθήκες και πρόβλεψη καιρού στην Ευρώπη

Δορυφορικές εικόνες νέφωσης Ελλάδας (ορατή) και Ευρώπης (υπέρυθρη)

Δορυφορική εικόνα νέφωσης ΕλλάδαςΔορυφορική εικόνα νέφωσης Ευρώπης

Πρόγνωση καιρού (video στην ΕΡΤ)

Πρόγνωση καιρού και ανακοινώσεις στο Meteo.gr

 • Λονδίνο: Παραγωγή αιολικής ενέργειας από την επιτάχυνση των τρένων
  Λονδίνο: Παραγωγή αιολικής ενέργειας από την επιτάχυνση των τρένων
  Η νεοσύστατη εταιρεία της 27χρονης Σάρλοτ Σλίνγκσμπι επιδιώκει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, εκμεταλλευόμενη την ένταση των ανέμων εντός υφιστάμενων υποδομών όπως γέφυρες και σήραγγες από όπου περνούν τρένα. Η βρετανική εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ υλικό για την συγκομιδή αιολικής ενέργειας χαμηλής ισχύος και κατασκευάζει ένα πιλοτικό έργο στη νέα γραμμή τρένου του Λονδίνου, London Crossrail.Η Σλίνγκσμπι ίδρυσε την εταιρεία Moya Power ως μέρος των μεταπτυχιακών σπουδών της στο Imperial College και το Royal College of Art του Λονδίνου. Η επίσημη ανακοίνωση στον δικτυακό τόπο της εταιρείας περιγράφει το στόχο συγκομιδής αιολικής ενέργειας σε διάφορες τοποθεσίες, όπως γέφυρες ή προσόψεις κτιρίων. Τα τυπωμένα, ημιδιαφανή φύλλα που χρησιμοποιούνται είναι ελαφρά, χαμηλού κόστους, ευέλικτα και με δυνατότητα εφαρμογής σε μεγάλη κλίμακα.Το υλικό έχει σχεδιαστεί για την χαμηλή παραγωγή αιολικής ενέργειας, η οποία βρίσκεται σε αφθονία γύρω από υπάρχουσες υποδομές. Αυτό περιλαμβάνει δονήσεις και ανέμους χαμηλής ταχύτητας που παράγουν ενέργεια 24 ώρες την ημέρα, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν σε διαφορετικά αχρησιμοποίητες επιφάνειες, κρυμμένες από το κοινό, αναφέρει η εταιρεία.Μία από αυτές τις υποδομές είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο του London Crossrail. Το υλικό Moya έχει εγκατασταθεί σε σήραγγες, όπου ο αέρας από τις αμαξοστοιχίες που περνούν προκαλεί την κίνηση των προεξοχών στα φύλλα και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το σύστημα είναι σε θέση να παράγει το 10% της ισχύος ανά τετραγωνικό μέτρο που παράγει ένας ηλιακός συλλέκτης. Η Σλίνγκσμπι θεωρεί το προϊόν της ως ένα κομμάτι ενός μελλοντικού μείγματος αστικών πηγών ενέργειας.«Όλοι ζούμε σε πόλεις που χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια, και πρέπει να αναζητήσουμε νέους, δημιουργικούς τρόπους για να την παράγουμε. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που λειτουργεί σε διαφορετικές καταστάσεις και μπορεί να προσαρμοστεί ευέλικτα σε κάθε αστική δομή», δήλωσε σε συνέντευξή της η Σλίνγκσμπι.
 • Νότια Αφρική: Σε κατάσταση εθνικής καταστροφής εν μέσω κρίσης νερού
  Νότια Αφρική: Σε κατάσταση εθνικής καταστροφής εν μέσω κρίσης νερού
  Η Νότια Αφρική κήρυξε κατάσταση εθνικής καταστροφής λόγω της σοβαρής ξηρασίας που πλήττει τη χώρα.Η κήρυξη της κατάστασης εθνικής καταστροφής επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναλάβει τις προσπάθειες ανακούφισης, γεγονός που σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.Αν και η ημέρα που το νερό στο Κέιπ Τάουν αναμένεται να εξαντληθεί μετακινήθηκε λίγο αργότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και τοποθετείται πλέον στις 4 Ιουνίου, η αφρικανική χώρα επανεξέτασε το μέγεθος της ξηρασίας και διαπίστωσε ότι έχει φτάσει σε διαστάσεις καταστροφής.Η ξηρασία που πυροδοτήθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο και επιδεινώθηκε λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχει καταστρέψει τμήματα της χώρας, με την πόλη του Κέιπ Τάουν, που φιλοξενεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους, να αντιμετωπίζει την χειρότερη κρίση λειψυδρίας στην ιστορία του.Η κατανάλωση νερού στη Νότια Αφρική μειώθηκε κατά περίπου 630 εκατομμύρια λίτρα την ημέρα χάρις στις προσπάθειες των κατοίκων που εργάστηκαν σκληρά για να μειώσουν τη χρήση τους. Η χρήση ανά άτομο έχει περιοριστεί στα 60 λίτρα νερού την ημέρα. Τα ξενοδοχεία έχουν συνεισφέρει επίσης στον αγώνα, ζητώντας από τους επισκέπτες τους η διάρκεια των ντους να είναι κάτω από δύο λεπτά, και τα εστιατόρια έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τραπεζομάντηλα και γυαλικά για να μειωθεί η ανάγκη χρήσης των πλυντηρίων.Ακόμη και έτσι, από τις 4 Ιουνίου, οι κάτοικοι θα πρέπει να σχηματίζουν ουρές σε στρατιωτικά σημεία ελέγχου για να λαμβάνουν την ποσότητα νερού που τους αναλογεί. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι η συνεχιζόμενη ξηρασία μπορεί να βλάψει τη βιομηχανική και γεωργική παραγωγή της χώρας.
 • Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι υψηλότερες θερμορκασίες το Σάββατο 17/02/2018
  Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι υψηλότερες θερμορκασίες το Σάββατο 17/02/2018
  Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο 17/02/2018 καταγράφηκαν στην Κάσο (15.3 C), στη Λίνδο Ρόδου (15.2 C), στη Νίσυρο και στη Ρόδο (14.7 C), στην Αμοργό (14.5 C), στο Λέντα Ηρακλείου (14 C), στην Κάλυμνο (13.6 C) και στον Πλακιά Ρεθύμνου (13.5 C).
 • ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ: 19/02/2018
  ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ: 19/02/2018
  Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και τις πρωινές ώρες περιμένουμε κατά κανόνα ασθενείς τοπικές βροχές σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στο Ιόνιο. Γρήγορα οι βροχές στο Βόρειο και Νότιο Ιόνιο θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 16, ενώ στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτιροι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής το πρωί, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!