Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Jenny]: Η προαιώνια ιστορία των σκύλων-οδηγών
[Jenny]: Η προαιώνια ιστορία των σκύλων-οδηγών

[Jenny]: Η προαιώνια ιστορία των σκύλων-οδηγών

Οι σκύλοι-οδηγοί είναι ίσως το πιο γνωστό είδος σκύλου βοήθειας. Σταδιοδρομούν βοηθώντας ανθρώπους με τύφλωση να κινούνται με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. «Βοηθούν τους τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης να αποφεύγουν εμπόδια, να σταματούν σε κράσπεδα και σκαλοπάτια και να τα βγάζουν πέρα στην κίνηση», γράφει το Assistance Dogs International. Με λίγα λόγια να είναι ανεξάρτητοι και να κινούνται με ασφάλεια. Το ίδιο ακριβώς, όμως, έκαναν και οι πρόγονοί τους για γενιές, γράφει το Smithsonianmag :

Περίπου το 100 μ.Χ.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια από τις τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο Ερκολάνο (ρωμαϊκή πόλη στην Καμπανία της Ιταλίας που καταστράφηκε από ηφαιστειακή έκρηξη το 79 π.Χ.) απεικονίζει έναν τυφλό άντρα με σκύλο οδηγό. Το γράφει ο Μάικλ Τάκερ στο βιβλίο του «The Eyes that Lead: The Story of Guide Dogs for the Blind» (Τα μάτια που οδηγούν: Η ιστορία των οδηγών σκύλων για τυφλούς), που κυκλοφόρησε το 1984.

Και άλλες εικόνες, όμως, όπως ένας κινεζικός πίνακας ζωγραφικής του 13ου αιώνα, δείχνουν ανθρώπους που καθοδηγούνται από σκύλους, γράφει ο συγγραφέας Στιβ Σουάνμπεκ στο βιβλίο του «The Seeing Eye» (Το μάτι που βλέπει).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!