Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Jenny]: Σε ποιες ηλικίες είμαστε στα καλύτερά μας
[Jenny]: Σε ποιες ηλικίες είμαστε στα καλύτερά μας

[Jenny]: Σε ποιες ηλικίες είμαστε στα καλύτερά μας

Η ζωή είναι ένας κύκλος. Από τη φρεσκάδα και την ανεμελιά περνάει στην ωριμότητα, για να «δύσει» ήσυχα-ήσυχα στα βαθιά νερά της σοφίας. Και μπορεί η τρομακτική ταχύτητα του χρόνου να μας βάζει πολλές φορές σε σκέψεις γύρω από το πόσο γρήγορα γερνάμε ή χάνουμε τις αντοχές και τη ζωντάνια μας, όμως οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα νιάτα –που όλοι πασχίζουν να «παγώσουν» ή να ανακτήσουν με κάθε κόστος- είναι απλά υπερτιμημένα!

Η κάθε ηλικία έχει τη χάρη της και η αλήθεια είναι ότι η κάθε φάση της ζωής μας είναι πολύτιμη και σίγουρα ξεχωριστή. Aλλωστε ποιος είπε ότι η επιτυχία σχετίζεται μόνο με την παραγωγική ηλικία μας και έχει ημερομηνία λήξης; Δυστυχώς, στον δυτικό κόσμο επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση ότι από τη μέση ηλικία και έπειτα πάμε για… απόσυρση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Μελέτες δείχνουν ότι η κάθε ηλικία -ακόμα και εκείνη των 90 ετών- προσφέρει εφόδια που μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία, στο πολυδιάστατο πρίσμα της ζωής.

Γλωσσομαθείς ετών 7

Η πρώτη «κορυφή» στο σχεδιάγραμμα της ζωής μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι γλωσσική και ξεπροβάλλει γύρω στην ηλικία των επτά ετών. Είναι η στιγμή όπου το μυαλό μας λειτουργεί σαν σφουγγάρι και είναι πολύ πιο εύκολο να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, από ό,τι σε μεγαλύτερη ηλικία.

Εγκέφαλος στο «φουλ»

Eνας από τους βασικούς τρόπους αξιολόγησης των γνωστικών μας επιδόσεων είναι μέσω του λεγόμενου τεστ κωδικοποίησης συμβόλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!