Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Jenny]: Τι είναι το έκζεμα και πώς να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα
[Jenny]: Τι είναι το έκζεμα και πώς να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα

[Jenny]: Τι είναι το έκζεμα και πώς να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα

Εάν ρωτήσετε τους περισσότερους ανθρώπους τι είναι το έκζεμα θα σας απαντήσουν πως είναι ένα κόκκινο εξάνθημα ή μια απλή ξηροδερμία που συνήθως εμφανίζεται στα παιδιά. Όμως το έκζεμα είναι κάτι πολύ περισσότερο και μάλιστα μπορεί να γίνει αρκετά οδυνηρό. Μάλιστα σύμφωνα με τη National Eczema Association 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν με κάποια μορφή εκζέματος.

Τι είναι το έκζεμα;

Το έκζεμα έχει 3 στάδια. Το πρώτο είναι το πιο ήπιο και χαρακτηρίζεται από ερεθισμένο και ξηρό δέρμα και από φαγούρα. Το δεύτερο στάδιο είναι λίγο χειρότερο γιατί υπάρχει φλεγμονή και μπορεί να εμφανιστούν φυσαλίδες. Στο τρίτο στάδιο, δηλαδή στο χρόνιο έκζεμα, υπάρχει ξηρότητα, τραχύ δέρμα, ραγάδες και φαγούρα. Οι τύπου του εκζέματος είναι πολλοί, αλλά ο πιο συχνός είναι το ατοπικό έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα. Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση μπορεί να αισθανθούν οποιαδήποτε στιγμή φαγούρα, είτε επειδή φάγανε κάτι ή ήρθαν σε επαφή με μια ουσία που τους ερέθισε, είτε λόγω του υπερβολικού στρες.

Αν και το έκζεμα δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, ωστόσο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής του ατόμου, αφού η φαγούρα και η ξηροδερμία δεν το αφήνουν να κοιμηθεί το βράδυ, του χαλάνε τη διάθεση, ενώ σοβαρές βλάβες μπορεί να οδηγήσουν σε δημιουργία ουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!