Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Jenny]: Γνωρίζατε ότι οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν τον εγκέφαλο, τα γονίδια και τα κύτταρα μας;
[Jenny]: Γνωρίζατε ότι οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν τον εγκέφαλο, τα γονίδια και τα κύτταρα μας;

[Jenny]: Γνωρίζατε ότι οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν τον εγκέφαλο, τα γονίδια και τα κύτταρα μας;

Σχεδόν κάθε λεπτό το σώμα μας αλλάζε ως απάντηση των σκέψεων που κάνει το μυαλό μας. Είναι αποδεδειγμένο ότι τη στιγμή που σκεφτόμαστε κάτι, οτιδήποτε, προκαλείται η απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, οι χημικοί αγγελιοφόροι του εγκεφάλου που ελέγχουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σώματος, από τη πέψη μέχρι αν νιώθουμε λυπημένοι ή χαρούμενοι. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκέψεις μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική μας κατάσταση και τη δύναμη μας. Αυτό εξηγεί και το φαινόμενο placebo, η ψεύτικη χορήγηση φαρμάκων, η οποία μας κάνει και νιώθουμε καλύτερα, παρόλο που δεν έχουμε λάβει στα αλήθεια φαρμακευτική αγωγή. Η θετική οπτική των πραγμάτων κάποιες φορές αρκεί για να θεραπευτούμε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκέψεις είναι ικανές να επηρεάσουν σχεδόν τα πάντα. Ένα παράδειγμα είναι μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Λονδίνο σε οδηγούς ταξί, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι όσο περισσότερες ώρες είχε κάποιος οδηγήσει τόσο μεγαλύτερος ήταν ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου του. Το συγκεκριμένο μέρος συνδέεται με τη χωρική και την οπτική μνήμη. Με απλά λόγια ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να αλλάζει, ώστε να ανταπεξέλθει στις γνωστικές απαιτήσεις, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η οδήγηση στους δρόμους του Λονδίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!