Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Jenny]: Γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε και γιατί δεν κάνουμε κάποια πράγματα που θα έπρεπε. Ο life coach εξηγεί
[Jenny]: Γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε και γιατί δεν κάνουμε κάποια πράγματα που θα έπρεπε. Ο life coach εξηγεί

[Jenny]: Γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε και γιατί δεν κάνουμε κάποια πράγματα που θα έπρεπε. Ο life coach εξηγεί

Οι περισσότεροι προσπαθούμε να προκαλέσουμε αλλαγές με τη σκέψη μας, όταν στην πραγματικότητα η συμπεριφορά μας είναι βαθιά ριζωμένη στο νευρικό μας σύστημα με τη μορφή νευρικών συνάψεων – νευροσυσχετισμών.

Όταν κάνουμε κάτι για πρώτη φορά, δημιουργούμε μία νευρική σύναψη, ένα λεπτό νευρικό νήμα που μας επιτρέπει την μελλοντική πρόσβαση σε ένα συναίσθημα ή μία συμπεριφορά. Κάθε φορά που επαναλαμβάνεται μία συμπεριφορά, προσθέτουμε άλλο ένα νήμα στη νευρική σύναψη. Έτσι η σύναψη ενισχύεται. Με αρκετές επαναλήψεις και αρκετή συναισθηματική ένταση, μπορούμε να προσθέσουμε πολλά νήματα και ταυτόχρονα να αυξήσουμε τη δύναμη αυτού του συναισθηματικού ή συμπεριφορικού μοτίβου, μέχρι να δημιουργήσουμε τελικά μία «κεντρική γραμμή» που συνδέεται με το συγκεκριμένο συναίσθημα ή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Αυτός ο νευροσυσχετισμός αποτελεί βιολογική πραγματικότητα – συμβαίνει σε υλικό επίπεδο. Γι’ αυτό και οι προσπάθειες μας να αλλάξουμε χρησιμοποιώντας τη λογική μας είναι συνήθως αναποτελεσματικές. Οι νευροσυσχετισμοί αυτοί αποτελούν εργαλεία επιβίωσης και αποτυπώνονται στο νευρικό μας σύστημα με τη μορφή νευρικών συνάψεων και όχι άυλων, νοερών «αναμνήσεων». Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί στο παρελθόν να δυσκολευτήκατε να αλλάξετε κάποιο συναισθηματικό ή συμπεριφορικό μοτίβο. Δεν είχατε απλώς μία «συνήθεια», αλλά είχατε δημιουργήσει ένα δίκτυο ισχυρών νευροσυσχετισμών στο νευρικό σας σύστημα.

«Δεν αρκεί να έχει κανείς ικανό μυαλό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!