Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Jenny]: Αποφάσισα να κάνω διαλείπουσα νηστεία για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη
[Jenny]: Αποφάσισα να κάνω διαλείπουσα νηστεία για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

[Jenny]: Αποφάσισα να κάνω διαλείπουσα νηστεία για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι ο άνθρωπος που ξεχνάει να φάει. Το φαγητό είναι η κινητήρια δύναμη. Σε γενικές γραμμές ακολουθώ μια ισορροπημένη διατροφή κάνοντας φυσικά που και που τις ατασθαλίες μου. Επίσης είμαι εναντίον των ακραίων διατροφικών σχημάτων που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες μελέτες για τη διαλείπουσα νηστεία και κατά πόσο είναι αποτελεσματική στην απώλεια βάρους αλλά και στα οφέλη που μπορεί να αποδώσει. Αν και ακόμα η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μελέτες σε ανθρώπους που δείχνουν ότι όσοι ακολούθησαν τη διαλείπουσα νηστεία έχασαν κιλά και μπόρεσαν να διατηρήσουν αυτή την απώλεια.

Επίσης, μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα μπόρεσε και απέκρουσε ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο η έρευνα είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδια για να βγάλουμε έγκυρα συμπεράσματα.

Μελετώντας όλα αυτά τα επιστημονικά άρθρα αποφάσισα να δοκιμάσω τη διαλείπουσα νηστεία για ένα μήνα. Δείτε τη μου συνέβη.

Καταρχάς να σας εξηγήσω τι είναι η διαλείπουσα νηστεία: Γι πέντε ημέρες την εβδομάδα μπορείτε να φάτε κανονικά και δεν ανησυχείτε για τον περιορισμό των θερμίδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: JENNY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!