Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Το βιβλίο των ψευδαισθήσεων: Ωδή στο βωβό σινεμά
[In2life]: Το βιβλίο των ψευδαισθήσεων: Ωδή στο βωβό σινεμά

[In2life]: Το βιβλίο των ψευδαισθήσεων: Ωδή στο βωβό σινεμά

Το «βιβλίο των ψευδαισθήσεων» του Paul Auster αφηγείται την ιστορία ενός εξαφανισμένου κωμικού και είναι μια ωδή στο βωβό σινεμά.

Μια ιστορία αλήθειας και κλείνει το τραύμα (MC Yinka):
Πάντα αγαπούσα τον Paul Auster. Στο Βιβλιοκαφέ, με τους χειμώνες και τα καλοκαίρια να περνούν δίπλα στο τζάκι ή στην αυλή με τα πλατάνια, διαβάσαμε πολλές φορές έργα του: από Μάιο “Αόρατος ” (3/5/2014) φθινόπωρο “Η τριλογία της Νέας Υόρκης ” (5/11/2014) κι έπειτα πάλι φθινόπωρο “Η επινόηση της μοναξιάς ” (23/10/2015).
Τα κακά τα κείμενα / Τη δική μου τη φθορά / Τα ψευτοπαλίκαρα (MC Yinka):
Το πιο πρόσφατο απόκτημά μου ξεκινά αριστουργηματικά, κάτι που μάλλον οφείλεται στο βελούδινο ύφος του συγγραφέα, κάτι ανάμεσα στη χαρμολύπη που γεννά και στην αφηγηματική δύναμη που το διέπει. Δυο νήματα βρίσκουν σημείο σύγκλισης και το κείμενο απογειώνεται εξ αρχής. Ο καθηγητής λογοτεχνίας David Zimmer γράφει ένα βιβλίο για τον άγνωστο κωμικό του βωβού σινεμά Hector Mann, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ κι εξήντα χρόνια. Γύρω στο 1928-1929 γύρισε δώδεκα ταινίες κι έπειτα, αιφνιδιαστικά, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ο Zimmer τον ανακαλύπτει τυχαία και γράφει ένα πυρετώδες βιβλίο γι’ αυτόν το 1988. Και τότε λαμβάνει ένα γράμμα από τον ίδιο (ή μάλλον από τη γυναίκα του)! Το άλλο νήμα, το οποίο προηγήθηκε της ενασχόλησής του με τον Mann, είναι ο χαμός της γυναίκας του Zimmer και των δυο γιων τους σε αεροπορικό δυστύχημα. Η ανάγκη να ξεφύγει βρήκε διέξοδο στις ταινίες του βωβού σινεμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!