Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna στο Μέγαρο
[In2life]: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna στο Μέγαρο

[In2life]: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna στο Μέγαρο

Δύο διαφορετικά προγράμματα με σπάνια σύγχρονα έργα προτείνουν στο κοινό ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna.

Δύο διαφορετικά προγράμματα με σπάνια σύγχρονα έργα προτείνουν στο κοινό ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna στο πλαίσιο των πολυαναμενόμενων εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 20:30.

Στις δύο συναυλίες τους στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, οι οποίες αποτελούν κάθε φορά κορυφαίο μουσικό γεγονός με συναρπαστικές ερμηνείες που ενθουσιάζουν τους φίλους του χαρισματικού έλληνα μαέστρου, θα παρουσιάσουν το Κοντσέρτο για χορωδία του Alfred Schnittke (Άλφρεντ Σνίτκε) και το έργο Tristia του Philippe Hersant (Φιλίπ Ερσάν).
Η προπώληση και για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο αρχίζει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.
Το Κοντσέρτο για χορωδία του Σνίτκε, από τα πιο αριστοτεχνικά και δραματικά έργα του ρώσου συνθέτη, επιχειρεί την ανάδειξη του μεταφυσικού στοιχείου, μέσα από τη έντονα φορτισμένη μουσική και τον μυστικιστικό, σαγηνευτικό ποιητικό λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Ναρεκηνσίου. Το έργο Tristia του πολυβραβευμένου γάλλου συνθέτη Φιλίπ Ερσάν βασίζεται σε ποίηση κρατουμένων σε φυλακές. Μια απέριττη, ατμοσφαιρική μουσική επενδύει ιδανικά τον ποιητικό λόγο ανθρώπων που βρέθηκαν έγκλειστοι είτε ως εγκληματίες είτε ως πολιτικοί κρατούμενοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!