Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Θεόδωρος Κουρεντζής και musicAeterna στο Μέγαρο
[In2life]: Θεόδωρος Κουρεντζής και musicAeterna στο Μέγαρο

[In2life]: Θεόδωρος Κουρεντζής και musicAeterna στο Μέγαρο

Δύο σπουδαία έργα, δύο μεγάλες συναυλίες στο Μέγαρο: Το Tristia του Philippe Hersant και το Κοντσέρτο για χορωδία του Alfred Schnittke.

Θεόδωρος Κουρεντζής και musicAeterna. Κάθε εμφάνιση του χαρισματικού έλληνα μαέστρου στο πόντιουμ της διάσημης Ορχήστρας και Χορωδίας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς.
Οι συναρπαστικές ερμηνείες τους, γεμάτες εκρηκτική ενέργεια και δύναμη, μαγεύουν το κοινό και ενθουσιάζουν τους κριτικούς. Αυτή τη φορά, επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δύο συναυλίες, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 20:30, παρουσιάζοντας στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης δύο διαφορετικά προγράμματα: την πρώτη βραδιά o Θ. Κουρεντζής θα διευθύνει το έργο Tristia (Θλιβερά άσματα) του πολυβραβευμένου σύγχρονου συνθέτη Philippe Hersant (Φιλίπ Ερσάν), ενώ τη δεύτερη, η Χορωδία musicAeterna θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για χορωδία του μεγάλου ρώσου πρωτοπόρου του 20ού αιώνα Alfred Schnittke (Άλφρεντ Σνίτκε).
Για την καλύτερη κατανόηση του ποιητικού κειμένου των δύο συνθέσεων, η παρουσίασή τους θα συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους.
Τα Θλιβερά άσματα (Tristia) του Γάλλου Φιλίπ Ερσάν βασίζονται σε ποίηση φυλακισμένων. Μια απέριττη, ατμοσφαιρική μουσική επενδύει ιδανικά τον ποιητικό λόγο ανθρώπων που βρέθηκαν έγκλειστοι είτε ως εγκληματίες είτε ως πολιτικοί κρατούμενοι. Το Κοντσέρτο για χορωδία του Άλφρεντ Σνίτκε επιχειρεί την ανάδειξη του μεταφυσικού στοιχείου, μέσα από τη έντονα φορτισμένη μουσική και τον μυστικιστικό, σαγηνευτικό ποιητικό λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Ναρεκηνσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!