Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: The Teacher: Μια απολαυστική ηθογραφία
[In2life]: The Teacher: Μια απολαυστική ηθογραφία

[In2life]: The Teacher: Μια απολαυστική ηθογραφία

Η νεά ταινία του Γιαν Χρέμπεκ δεν μένει… τάξη και περνάει τις εξετάσεις όντας μια  άκρως απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

του Λουκά Τσουκνίδα
Αν δεν κάνω λάθος, είχαμε να δούμε ταινία του τσέχου Γιαν Χρέμπεκ στις ελληνικές αίθουσες απ’ το υπέροχο “Kawasaki’s Rose” του 2009 και να που επιστρέφει με μια απολαυστική ηθογραφία, βασισμένη σ’ ένα αληθινό περιστατικό, ξεσηκωμένο απευθείας απ’ την παιδική ηλικία του συνήθη σεναριογράφου του, Πετρ Γιαρχόβσκι. Το “The Teacher” είναι μία καλοφτιαγμένη και καλοπαιγμένη σάτιρα που καταφέρνει να ρίξει φως σε συγκεκριμένες ανθρώπινες αδυναμίες χωρίς να υποτιμά το ρόλο του κοινωνικοπολιτικού περιβάλλοντος, αλλά και χωρίς να απαλλάσσει τους χαρακτήρες του απ’ τις αποκλειστικές τους διαχρονικές ευθύνες.
Η υπόθεση
Σ’ ένα σχολείο, στην Μπρατισλάβα του 1983, η διευθύντρια έχει καλέσει τους γονείς σε σύσκεψη. Αιτία, η καταγγελία δύο εξ αυτών ότι η καινούργια δασκάλα εκμεταλλεύεται την θέση της, ως βαθμολογήτρια των παιδιών τους, αλλά και ως χήρα ανώτατου κομμουνιστή στρατιωτικού, εκβιάζοντας γονείς και παιδιά για να τις κάνουν χάρες και θελήματα. Αν και απούσα, η δασκάλα καταφέρνει να χωρίσει την ομήγυρη σ’ εκείνους που την καταγγέλλουν, εκείνους που τη στηρίζουν κι εκείνους που φοβούνται να εκφράσουν οποιαδήποτε γνώμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!