Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: O σκηνοθέτεις Κ. Κακογιάννης παίζει «Μολύβι Μαχαίρι Σκυτάλη»
[In2life]: O σκηνοθέτεις Κ. Κακογιάννης παίζει «Μολύβι Μαχαίρι Σκυτάλη»

[In2life]: O σκηνοθέτεις Κ. Κακογιάννης παίζει «Μολύβι Μαχαίρι Σκυτάλη»

Μια μαύρη κβαντική κωμωδία, δύο χώρες, οι έννοιες της αλληλεγγύης και της φιλίας, το χιούμορ. Μια πολλά υποσχόμενη νέα ελληνική παραγωγή (μας) αποκαλύπτεται.

Το 2013 με ελάχιστο budget αλλά μπόλικη προσωπική δουλειά, ο Κωσταντίνος Κακογιάννης μας έδωσε το «Μαξιλάρι », την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, αντλώντας έμπνευση από την μελαγχολία μετανάστευσης – ο ίδιος ζει πλέον μόνιμα στο Βερολίνο, αλλά και των χωρισμών.
Τότε μας μίλησε για έξι ανθρώπους που αρνήθηκαν τον πολιτισμό, για να ξεχάσουν, να περάσουν καλά, να ονειρευτούν, κουβαλώντας ο καθένας το μαξιλάρι του. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Κωσταντίνος και η ομάδα του Atopia , δουλεύουν πάνω στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους, την «Μολύβι, Μαχαίρι, Σκυτάλη».

Μια «μαύρη, κβαντική κωμωδία», στην οποία πρωταγωνιστούν ο 35 χρόνος Μαξ και η 70χρονη Άρτεμη. Ο Μαξ είναι ένας μελαγχολικός ζωγράφος, μέσα τριάντα, που απειλείται με έξωση από το διαμέρισμα του. Η Άρτεμης, μια φτωχή, θυμωμένη συνταξιούχος της οποίας το γηροκομείο είναι έτοιμο για κατεδάφιση. Ο Μαξ ψάχνει για αλήθεια και αναγνώριση. Η Άρτεμη παλεύει ενάντια στην αδικία και θέλει να πάρει εκδίκηση. Οι δυο καταστάσεις φαίνονται διαφορετικές, αλλά πώς θα ήταν αν ήταν μεταξύ τους αλληλένδετες σαν τις δυο άκρες μιας σκυτάλης;

Μεταξύ μαύρου χιούμορ και πικρού ρεαλισμού, το «Μολύβι, Μαχαίρι, Σκυτάλη» είναι ένα κωμικό παζλ για την φιλία και την συνεργασία στο παράδοξο του κόσμου μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!