Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: «Οι πέτρες μιλούν» στην Αθήνα
[In2life]: «Οι πέτρες μιλούν» στην Αθήνα

[In2life]: «Οι πέτρες μιλούν» στην Αθήνα

Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην αρχαία ελληνική γραμματεία ζωντανεύουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, μετά την περσινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της πολιτιστικής δράσης «Οι πέτρες μιλούν», επανέρχεται φέτος με ανανεωμένη τη δημιουργική αυτή πρόταση, στο πλαίσιο πάντα της προσφοράς της στους επισκέπτες της Αθήνας.
Επί τρεις μήνες, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ο λόγος αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών, θα αποδοθεί σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), με τη μορφή θεατρικών δρώμενων (performances). Η παρακολούθησή τους από τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας είναι ελεύθερη.
Πρώτος σταθμός είναι για όλο τον Ιούλιο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (αίθριο) ενώ ακολουθούν ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης του Αδριανού (Σεπτέμβριος) και η Αρχαία Αγορά (Οκτώβριος). Τα δρώμενα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κατά τις ώρες 11π.μ. έως 1μ.μ.
Με την πρωτοβουλία της αυτή η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού επιθυμεί να καθιερώσει έναν θεσμό για την πόλη, που φιλοδοξεί να αναδείξει την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά μας σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη.
Τα κείμενα του Πλάτωνα, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη, του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» μελοποιημένο, στα αρχαία ελληνικά αλλά και ένα απόσπασμα από τον περίφημο Ομηρικό Ύμνο «Εις Αφροδίτην» ερμηνεύουν νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!